Az Olajfa és a koleszterin

A koleszterin nem minden esetben ártalmas, a helyes koleszterin arány elérésében segít az Olajfalevél kivonat

A hideg úton előállított növényi olajok csökkentik a magas koleszterinszintet, az állati zsírok pedig növelik azt. Az olajfalevél kivonat a hidegen sajtolt olajok közül, az egyik leghatékonyabb ilyen tulajdonsággal rendelkező olajunk.

OlajfaTermészetesen igaz, hogy a növényi olajok így az olajfalevél olaja is egészséges, és jótékony hatása az elmúlt évezredekben számtalanszor bizonyított. Az is helytálló tény, hogy a növényi olajok csökkenti, az állati eredetű zsírok pedig felpumpálják a rossz koleszterin szintet a vérben. Ezekből a tényekből azonban még nem következik az, hogy az állati zsírok minden szempontból károsak az egészségünkre.
Például az eszkimók koleszterinszintje teljesen normális, pedig húst hússal esznek, zsírt meg zsírral és a növényi olajokról még soha sem hallottak. Számos ehhez hasonló példát lehet felsorolni. A jelenség azzal magyarázható, hogy az emberi szervezet számos táplálkozási feltételhez képes alkalmazkodni.

A koleszterin sejtjein fontos építőköve, stabilitásunk egyik alapja. Valaki találóan azt mondta, hogy ha egy embernek sikerülne az összes koleszterint varázsszóval kiűzni magából, akkor nem maradna más belőle, mint egy nedves tócsa a csontváza alatt. A koleszterin nemcsak a sejtmembránokat stabilizálja, illetve biztosítja rugalmasságukat, de a vörösvérsejteket is megóvja a szétfolyástól.

Szervezetünk a koleszterinből képzi a hormonokat, a kortizont és a D-vitamin elő vitaminját, mely a csontanyagcsere számára lényeges. Emellett a koleszterin fontos alapanyaga az epesavnak, mely a zsírok emésztésében játszik szerepet.
Egyre több minden bizonyítja, hogy az agy és az intelligencia fejlődése szempontjából is rendkívül fontos a koleszterin. A csecsemők szervezete nem tudja maga előállítani a koleszterint, így az anyag az anyatejjel kerül be a szervezetébe.
Betegség Táblázat
Kattintson ide, ha betegségek szerint csoportosítva szeretné átnézni a termékeket.
Termék Rendelés
Kattintson ide, ha döntött már a minőségi Táplálékkiegészítők mellett, és rendelne.

Tévhitek a jó és rossz koleszterinről

Manapság mindenhol azt halljuk, hogy a táplálékainkban magas a "rossz" koleszterin, vagyis az LDL aránya, a "jó" koleszterinnel, vagyis a HDL-el szemben. Majd azt is halljuk, hogy ennek a rossz aránynak köszönhetően, a zsír lerakódik az erekben és érszűkület keletkezik, melynek eredménye a magas vérnyomás, infarktus, agyvérzés.

A koleszterin felosztása ilyen módon "jó" és "rossz" koleszterinre önkényesen megy végbe, mivel legfeljebb a laboróriumi edényekben, az ultracentrifugákban viselkednek így a lipoproteinek. Természetesen igaz, hogy az LDL-koleszterin hajlamos feldúsítani az élelmiszerekben oxidált koleszterint a szervezetben, és érelmeszesedést okozhat, csakhogy a felelős az, ami elsősorban ezt megkönnyíti. Oxidált koleszterin ugyanis elsősorban az élelmiszergyártásnál fordul elő leginkább. A "konzervélet" megkönnyíti mindennapjainkat, de iszonyatosan nagy árat fizetünk érte.

Ma gyakran halljuk, hogy a növényi élelmiszerek nem tartalmaznak koleszterint, ami egy nagy tévhit, és hogy sok bennük a telítetlen zsírsav, így ha csökkentjük a telített zsírsav fogyasztását a telítetlen rovására, úgy a koleszterinszint is helyreáll. Ez azonban nem azt jelenti, hogy teljes mértékben át kell állni a vegetáriánus életmódra. A megfelelő koleszterinszint és arány, egészséges étrenddel biztosítható.

Telítetlen és többszörösen telítetlen olajokat, így olivaolajat és olajfalevél kivonatot, olajtartalmú gabonafajtákat, hideg vízben élő halakat, csípős zöldségeket és fűszereket kell fogyasztani. A lisztek közül a teljes kiőrlésűt részesítsük előnyben, az értéktelen egészségre káros fehérliszttel szemben.

Meg kell találni a helyes arányt a telítetlen növényi olajok illetve a telített állati eredetű zsírok között. Természetesen ezt az arányt minél inkább a modern társadalmak mindennapjai szerint élünk, nehéz elérni, ennek az ideális aránynak az elérésben segít az olajfalevél kivonata.
Önmagának árt az az ember, aki úgy gondolja, hogy nincs szüksége állati eredetű zsírokra, ugyanis a szervezetünknek igen is szüksége van rájuk is.

 

Vissza a Tetejére Megnézem az Árakat

Olajfalevél

Olajfalevél kivonat Árak
Olajfalevél Kivonat, 500 ml 14971 Ft
Olajfalevél Kivonat, 200 ml 8471 Ft
Doskar Olajfalevél Kapszula, 100 db 9071 Ft
Olajfalevél Összehasonlítás

Még több Vélemény az Olajfalevélről
Ha ide kattint, még több véleményt olvashat az Olajfalevélről, az olajfalevél kivonatról.

Biomax Szállítási Idő

PayU Vásárlói tájékoztató

Szervezet támogatás Olajfalevél préslével
Az Olajfalevél kivonat előnyei, hatásai, összetétele és az oleuropein.

2009 - 2018 © Minden jog fenntartva » Az oldalon lévő szövegek, képek és más tartalmak másolása jogi következményekkel jár.