Az Olajfa és levelei

Az olajfa levelei és termése, áldás az emberiségnek, az olajfa évezredek óta az ember társa az egészségben.

"Az összes fa közül az olajfa az első" - írta csaknem kétezer évvel ezelőtt Columella római gazdálkodó, és ehhez csak ezt tehetjük hozzá, hogy sok millió ember számára, ma is az. Senki sem tudja, hogy kik és mikor fedezték fel először az olajfa csodálatos áldásait, de az tény, hogy több ezer éve hűséges kísérője és szolgája a mediterrán éghajlat alatt élő embereknek.

Olajfalevél kézbenA megtisztulás és az elmúlás ritmusában más helyet tölt be az ember a maga hetven évével, és más helyet az olajfa, akár 2000 éves korával. Semmi túlzás nincs abban, ha azt mondjuk, hogy az olajfa a megtestesült türelem és egyben a megtestesült idő. Jeruzsálemben a Gecsemáné-kertben Jézus valószínűleg azon nyolc, akkor még fiatal olajfa egyike alatt imádkozott, amelyek most kétezer évesek. A bibliai idők tanúja tiszteletére méltó kifejezéssel a számunkra beláthatatlan és elérhetetlen idő mélységére utalnak.

Amikor Noé másodszor küldött el galambot a bárkáról, az egyik madár olajággal a csőrében tért vissza, vagyis Isten az olajfalevél segítségével üzente meg Noénak, hogy az özönvíznek vége. Pál apostol rómaiakhoz írt levelének 11. fejezetében, a szelíd és vad olajfa hasonlatát használja Izráel és a kereszténység kapcsolatát és helyzetét viszonyítva.

Az olajfa gyümölcséből sajtolt olaj áldozati eszköz és testápolási szer, élelem és világítóforrás volt, az olajfalevél kivonatát gyógyításra, illetve királyok és próféták felavatására használták. Minden kétséget kizáróan kijelenthető tehát, hogy az olajfa az emberiség egyik legrégebbi kultúrnövénye.
Betegség Táblázat
Kattintson ide, ha betegségek szerint csoportosítva szeretné átnézni a termékeket.
Termék Rendelés
Kattintson ide, ha döntött már a minőségi Táplálékkiegészítők mellett, és rendelne.

Az Olajfa felépítése

Az olajfa elérheti a húszméteres magasságot is. Törzse és egész alakja az őserőt árasztja magából. Hat méter mélyre nyúló és 12 méter széles körben szétterjedő gyökereivel szilárdan kapaszkodik a talajba, és sem tűz sem árvíz nem tudja elpusztítani.

Az olajfa felbecsülhetetlen érdeme, hogy a világ számos részén, hatalmas területeket véd meg az eróziótól még ma is. A talajjal szembeni igénytelensége rengeteg embernek biztosított és biztosít még ma is megélhetést olyan területeken, ahol semmilyen más kultúrnövény nem terem meg.

Az olajfa lassan nő, szereti a száraz de jól levegőző enyhén homokos, meszes talajt illetve a sok napfényt. Az olajfa elviseli a hideget is, de ha akkor éri fagy, amikor még tele van nedvekkel elfagy, igaz később legtöbbször újra kizöldülnek az ágai.

Az olajfa virágzása 2 hónapig tart. A megtermékenyítését a szél és a bogarak végzik. Általában 4-6 hónap telik el, amíg a virágokból érett gyümölcs lesz. Ebben az időszakban kerülnek a levelei is begyűjtésre, melyből az olajfalevél kivonat készül.

Az olajfa esetén akár 20 év is eltelhet, amíg teljes termést hoz, bár legtöbbször 5-10 év alatt eléri ezt a szintet. Amennyiben a sok gyümölcs megterheli a fát adott évben, a következő évben kevesebb termést hoz. Az olajfa termése többnyire október és február között érik be. Maga a gyümölcs illetve a belőle nyert olajok, már nemcsak a mediterrán konyha nélkülözhetetlen összetevői, de áldás az egész emberiségnek.

 

Vissza a Tetejére Megnézem az Árakat

Olajfalevél

Olajfalevél kivonat Árak
Olajfalevél Kivonat, 500 ml 14971 Ft
Olajfalevél Kivonat, 200 ml 8471 Ft
Doskar Olajfalevél Kapszula, 100 db 9071 Ft
Olajfalevél Összehasonlítás

Vélemények az Olajfalevélről
Ha ide kattint, még véleményeket olvashat az Olajfalevélről, az olajfalevél kivonatról.

Biomax Kedvezmények

Olajfalevél kivonat betegségek ellen
Támogassa Immunrendszerét olajfalevél préslével, kivonattal.

2009 - 2018 © Minden jog fenntartva » Az oldalon lévő szövegek, képek és más tartalmak másolása jogi következményekkel jár.