Az olajfalevél története

Az olajafalevél ősidők óta alkalmazott szer, melyet manapság már a tudomány is elismer.

Az olajfa levelét először az ókori Egyiptomban alkalmazták gyógyszerként, sőt, a mennyei erőt szimbolizálta. Ez a levél az Olea europaea, vagy más néven az olajfa levele. Ennek kivonatát étrend-kiegészítőként, gyógyteaként és por formájában lehet fogyasztani.

Számos, potenciálisan bioaktív összetevőt tartalmaz, amelyek antioxidáns, vérnyomáscsökkentő, antiatherogén, gyulladáscsökkentő, magas vérzsírszint és , hipoglikémia csökkentő tulajdonságokkal rendelkeznek - az olíva olajhoz hasonlóan. 

Egyre több és több tanulmány bizonyítja be, hogy az olajfalevél egy kiváltképp hatékony gyógyszer; kedvező hatást fejt ki többek között a szív- és érrendszerre, valamint az immunrendszerre, növeli az energiaszintet, és egészséges vérnyomást biztosít. 

Használja ki az olajfalevél erejét akár már holnaptól!
Regisztráció mentes rendelés:
• Comvita 500ml Olajfalevél préslé = 13971 ft

Az Olajfalevél áldásos hatásainak felfedezése

Az 1800-as évek elején zúzott olajfa levelekből készített ital fogyasztottak lázcsillapításra, majd pár évtizeddel később, pedig a malária ellen is. A marokkói orvoslásban az olíva levél forrázatával stabilizálják a vércukorszintet és kezelik a cukorbetegséget.

Oleuropein, az olíva fa fő összetevője már az 1900-as évek elejétől kezdve vonzza az emberek figyelmét vírusölő, antibakteriális és gombaölő tulajdonságainak köszönhetően. Tanulmányokból kiderült, hogy az oleuropein, ami egy polifenol, erős antioxidáns hatással bír, illetve természetes úton képes csökkenteni a vérnyomást, és megelőzni a szívbetegségeket. Az oleuropein hatékonynak bizonyult állatokban lévő daganatok kezelésében is, amiknek gyógyulása vagy visszafejlődése már 12 napon belül tapasztalható volt.

Az olajbogyó több országban is alapélelmiszernek számít, mint például Marokkó, Olaszország, Spanyolország, Franciaország, Libanon és Szíria. A friss, tudományos kutatásoknak köszönhetően, amelyek kedvező élettani hatását bizonyítják még ismertebbé  és értékesebbé válik az olíva termesztő országokon kívül is. Manapság, az olajfalevél egyre több elismerést nyer a különböző egészségre gyakorolt jótékony hatásaiért. 

Az olajfa és összetevői

Az olajfa az olajfafélék családjába (Oleaceae) tartozik, ahová az orgona, a jázmin, aranyeső és a kőris fa is. Egy örökzöld fa vagy cserje, ami a mediterrán térségben, Ázsiában és Afrikában őshonos.

Általában egy alacsonyabb termetű fa, ami ritkán haladja meg a 8-15 métert, virágai kicsik, fehérek, levelei ezüstös zöldek, 1–3 cm szélesek és 4–10 cm hosszúak. 

Az olajbogyót akkor szüretelik, amikor zöldes-lilás színre váltanak, és gazdálkodók ligeteiben húsosabb termést hoznak, mint a vadon növő egyedek. 

Kutatók úgy hiszik, hogy az olajfa megközelítőleg 6000-7000 éves faj, ami az ókori Perzsa és Mezopotámia területén jelent meg először. 

Az olajfalevél egyik aktív összetevője az oleuropein, ami a levelek szárazanyagának 6-9 %-át alkotják. További aktív összetevői a secoiridoidok, flavonoidok és a triterpének; ezek növényi metabolitok, amelyeknek az egészségre jótékony hatást fejtenek ki sejtek jelátviteli mechanizmusának és antioxidáns hatásainak segítségével.

Már ismeri a Comvita Olajfalevél préslét vagy kipróbálná?
Regisztráció mentes rendelés:
• Comvita 500ml Olajfalevél préslé = 13971 ft